Κάτι τρέχει στον Έβρο
Έβρος: Νέος συναγερμός για 130 άτομα σε νησίδα κοντά στα Μαράσια
Μετανάστες εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε νησίδα κοντά στα Μαράσια στον Έβρο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι φτάνουν τα 130 άτομα, ενώ ανάμεσά τους είναι πολλά παιδιά.
Σε λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες , θα ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσής τους.
Υπνεθυμίζεται ότι μόνο λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου ΜΚΟ ενημέρωσαν για την παρουσία 99 προσφύγων και μεταναστών ξανά στα Μαράσια.
Επίσης στις αρχές Ιουνίου 330 μετανάστες είχαν εντοπιστεί σε δύο σημεία, κοντά στη Νέα Βύσσα σε τουρκικό έδαφος και στα Μαράσια, σε νησίδα επί ελληνικού εδάφους.
Να σημειωθεό ότι σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η είσοδος παράνομων μεταναστών στη χώρα από την Τουρκία, από όπου πολλοί επιχειρούν να περάσουν εκμεταλλευόμενοι την χαμηλή στάθμη του νερού του ποταμού Έβρου ο στρατός τοποθέτησε ένα πρόχειρο αποτρεπτικό εμπόδιο στη νησίδα απέναντι από τη Νέα Βύσσα στην Ορεστιάδα.
- Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών - Μείωση του ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά
(07-09-2025) - Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Πλήθος κόσμου στην Αλεξανδρούπολη ζήτησε δικαίωση των θυμάτων (video)
(07-09-2025) - Αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης καταγγέλουν άθλιες συνθήκες διαμονής στη ΔΕΘ
(07-09-2025) - Ήρθε και φέτος η ώρα για το «Χαϊβάν Παζάρ» στο Διδυμότειχο
(07-09-2025)
EN
TR







