Κάτι τρέχει στον Έβρο
Έξι υποτροφίες για μεταπτυχιακά στο ΔΠΘ
Οι υποτροφίες θα δοθούν από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής σε φοιτητές και φοιτήτριες του Δημοκριτείου, σε τομείς που αφορούν άμεσα την περιοχή της Θράκης, δηλαδή στην αγροδιατροφή, στη διαχείριση υδάτινων πόρων και στην αντιμετώπιση της ξηρασίας.
Το ύψος των υποτροφιών είναι 6.000 ευρώ και στόχος της δράσης του Ιδρύματος είναι η ενίσχυση του επιστημονικού - ερευνητικού δυναμικού το οποίο δραστηριοποιείται στην Θράκη, σε επιστημονικά πεδία αιχμής και σε άμεση σχέση με τον παραγωγικό ιστό του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.
Οι μεταπτυχιακές διατριβές των φοιτητών/φοιτητριών που θα υποστηριχθούν με υποτροφία, θα κατατεθούν στο Ίδρυμα μαζί με εξουσιοδότηση χρήσης των αποτελεσμάτων της έρευνας.
Το Πανεπιστήμιο ευχαριστεί ιδιαίτερα το Ίδρυμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής για την πρωτοβουλία αυτή που όχι μόνο ενισχύει το επιστημονικό έργο του Δημοκριτείου, αλλά αποτελεί λαμπρό παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης για την περιοχή και τη χώρα.
Όπως ανέφερε ο Πρύτανης, Φ. Μάρης, "το Πανεπιστήμιό μας αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και του τόπου και μέσα από τις συνέργειές του προσπαθεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Ευχόμαστε η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής, να βρει μιμητές".
- Παγκόσμια Ημέρα Eυαισθητοποίησης για την Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή η 20η Οκτωβρίου
(20-10-2025) - Απονομή πτυχίων για τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Διδυμότειχο
(20-10-2025) - Πλησιάζουν τις 100 οι εστίες ευλογιάς αιγοπροβάτων στην ΑΜΘ
(20-10-2025) - Με δύο μετάλλια επέστρεψε η Νίκη Αλεξανδρούπολης από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwondo
(20-10-2025) - Κινδυνεύουν με πρόστιμα όσοι έχουν ελιές, ακόμα και αν δεν βγάζουν λάδι!
(20-10-2025)
EN
TR







