Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, εκτός της οικονομικής ενίσχυσης λόγων των πυρκαγιών.
Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, εκτός της οικονομικής ενίσχυσης λόγων των πυρκαγιών.

Εξαιρέθηκαν από την οικονομική ενίσχυση λόγω των πυρκαγιών, τα τουριστικά καταλύματα Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης

09-05-2024

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η κοινή υπουργική απόφαση για χορήγηση ενίσχυσης ως επιχορήγηση, σε επιχειρήσεις που είχαν οικονομικές απώλειες λόγω των πυρκαγιών του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2023.

Την επιχορήγηση αυτή δικαιούνται και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Έβρου, όμως εξαιρούνται τα τουριστικά καταλύματα της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, με επιστολή προς τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη και με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, διαμαρτύρεται για την εξαίρεση αυτή και ζητά να επανεξεταστεί το θέμα. 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην επιστολή, "το σύνολο σχεδόν των ξενοδοχειακών
επιχειρήσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης εδρεύουν στην δημοτική κοινότητα Αλεξανδρούπολης, η οποία υπέστη εξίσου τις καταστροφικές συνέπειες της πύρινης λαίλαπας".

Υπογραμμίζεται δε οτι το οικονομικό πλήγμα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της περιοχής δεν εντοπίζεται μόνο στην περίοδο των πυρκαγιών, αλλά και στις μετέπειτα επιπτώσεις: "Η εκκένωση ξενοδοχειακών μονάδων, η πρόωρη απομάκρυνση των τουριστών, οι συνεπακολουθούμενες ακυρώσεις των κρατήσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς και η αρνητική δημοσιότητα που προέκυψε, οδήγησε σε πρόωρη λήξη της τουριστικής περιόδου για την ευρύτερη περιοχή. Η ανείπωτη καταστροφή στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης ουσιαστικά πλήγωσε την "ατμομηχανή" του καλοκαιρινού τουριστικού προϊόντος της Θράκης με αποτέλεσμα όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία".

Καταλήγοντας οι ξενοδόχοι της Θράκης ζητούν να διορθωθεί η συγκεκριμένη απόφαση και να δοθεί έτσι η ευκαιρία στον ξενοδοχειακό κλάδο να αποκαταστήσει σε κάποιο βαθμό τις ζημιές που προέκυψαν από τις πυρκαγιές.

newsroom © e-evros.gr