Κάτι τρέχει στον Έβρο
Δεν υπήρξε αίτημα για επιδότηση θερινών δρομολογίων της Σαμοθράκης
Τουλάχιστον αυτό λέει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Έβρου, Πάρη Παπαδάκη.
Σύμφωνα με την απάντηση του κυρίου Στυλιανίδη, η προκήρυξη του υπουργείου έγινε για επιδότηση της γραμμής Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη για επτά δρομολόγια της εβδομάδας, με ποσό 8.870 ευρώ ανά δρομολόγιο και της γραμμής Σαμοθράκη - Λήμνος για τρία δρομολόγια την εβδομάδα, με ποσό 14.193 ευρώ ανά δρομολόγιο.
Στην προκήρυξη αυτή προβλέπεται οτι πρέπει να γίνονται και επτά δρομολόγια την εβδομάδα μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, από 2 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2025, χωρίς όμως επιδότηση από το υπουργείο.
Για τα δρομολόγια αυτά που δεν επιδοτούνται, ο Υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά οτι "δεν περιήλθε αίτημα από οιονδήποτε φορέα που να αιτείται την προκήρυξη της παραπάνω γραμμής με όρους διαφορετικούς από τους όρους της προκήρυξής της κατά την προηγούμενη δρομολογιακή περίοδο και συγκεκριμένα, με επιδότηση και του τμήματος Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη κατά τη θερινή περίοδο."
Άρα το υπουργείο "ρίχνει" το μπαλάκι στους τοπικούς φορείς, αφήνοντας να εννοηθεί οτι αν είχε υπήρχε αίτημα, θα επιδοτούνταν και τα θερινά δρομολόγια.
Τέλος, συμπληρώνει οτι τέτοιο αίτημα για διαφορετικούς όρους στη προκήρυξη, μπορεί πλέον να τεθεί για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο, δηλαδή για το καλοκαίρι του 2026.
- Έβρος: Βολές όπλων θα εκτελεστούν στον "Αετό"
(25-01-2024) - Νεκρός εντοπίστηκε 40χρονος στο Αρδάνιο με τραύμα από πυροβόλο όπλο
(25-01-2024) - Απολογισμός 2023 για τον ΚΟΤΙΝΟ: 32 χρυσά μετάλλια & πολλή δύναμη!
(25-01-2024) - Ξεχασμένοι δηλώνουν οι μελισσοκόμοι του Έβρου - Προχωρούν σε κινητοποιήσεις
(25-01-2024) - Παρέμβαση του ΚΚΕ για την επικίνδυνη κατάσταση του φράγματος στο Θεραπειό
(25-01-2024)