Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
BAROLO

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

Αστυνομικό Δελτίο της 23ης Σεπτεμβρίου 2023

23-09-2023

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, έξι υποθέσεις απατών εκ των οποίων δύο τετελεσμένες και τέσσερις σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 22-9-2023 σε βάρος ημεδαπών, σε περιοχές της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, οι δράστες, καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι τους ιατρούς νοσοκομείου και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή για την παροχή των υπηρεσιών τους.

Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες, έτεροι δράστες συνεργοί τους μετέβαιναν στις οικίες τους, προκειμένου να παραλάβουν τα συμφωνηθέντα.

Χθες (22-9-2023) το απόγευμα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου, εντόπισαν και συνέλαβαν σε οικισμό του Έβρου έναν αλλοδαπό, ο οποίος είχε μεταβεί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έξωθεν της οικίας ηλικιωμένης που είχαν υποδείξει οι συνεργοί του και παρέλαβε χρήματα και χρυσές λίρες τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο τους.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά την ίδια ημέρα, ο δράστης που είχε ρόλο «εισπράκτορα» ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς του στις προαναφερόμενες περιοχές, διέπραξαν επιπλέον -1- τετελεσμένη απάτη και -4- απόπειρες απάτης, ενώ από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 24.050 ευρώ, χρυσές λίρες και τιμαλφή, καθώς επίσης αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή χωρίς τελικά να τα καταφέρουν, καθόσον οι απατηλές προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, χρηματικά ποσά, ένα κινητό τηλέφωνο και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου, για την ταυτοποίηση των συνεργών τού και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως και 22-9-2023 σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “Laika” της ίδιας Υπηρεσίας, τρείς (3) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 20-9-2023 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, οι ανωτέρω αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και σε χώρο που χρησιμοποιούσε για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • έξι (6) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 285,65 γραμμαρίων, 
  • μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό,
  • 28 ναρκωτικά δισκία,
  • ένας (1) μεταλλικός θρυμματιστή,
  • μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Στην δεύτερη περίπτωση, χθες (22-9-2023) το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους άλλους δύο ημεδαπούς, διότι έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών από τους δράστες σε συμμαθητές τους στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν από την κατοχή των δραστών και από οικία που χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών:

  • τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 337,99 γραμμαρίων, 
  • ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,
  • μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.