Κάτι τρέχει στον Έβρο
Απελάθηκε ο Τούρκος πολίτης που είχε συλληφθεί στις Καστανιές
Τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη του, την Αδριανούπολη, πήρε ο Μουσά Αλερίκ, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης πέρασε τα σύνορα του Έβρου και μπήκε παράνομα στην Ελλάδα.
Ο Τούρκος εργαζόμενος στον δήμο Αδριανούπολης, απελάθηκε εχθές το μεσημέρι λίγα δηλαδή μόλις 24ωρα μετά τη σύλληψή του!
Η Ελλάδα εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης φρόντισε οι διαδικασίες να γίνουν κάτω από απόλυτη νομιμότητα όμως με βασικό χαρακτηριστικό την ταχύτητα, ώστε και ο Τούρκος πολίτης να διωχθεί όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος για την παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα.
Και όλα αυτά την ώρα που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν συμπληρώσει πάνω από δύο μήνες κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης χωρίς καν να γνωρίζουν ακόμη ποιες ακριβώς θα είναι οι κατηγορίες που θα τους βαρύνουν και ποια η ποινή τους.
Να σημειωθεί πως δεκάδες δημοσιογράφοι περίμεναν από την άλλη πλευρά των συνόρων τον Τούρκο πολίτη, καθώς η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις και στη γειτονική χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει επιβάλει στον Αλερίκ για την παράνομη είσοδό του στην χώρα μας πεντάμηνη ποινή φυλάκιση με αναστολή και την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 1.500 ευρώ.
- Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αλεξανδρούπολη
(04-08-2025) - Νέα κινητοποίηση των κατοίκων για την απομάκρυνση της κεραίας στην οδό Μακρυγιάννη
(04-08-2025) - Αίσιο τέλος για περιπατητή που χάθηκε στη «Κλείδωση Φονιά» στη Σαμοθράκη
(04-08-2025) - Τι περιμένει το Διδυμότειχο από την Υπουργό Πολιτισμού στη νέα της επίσκεψη
(04-08-2025) - Λευκή Νύχτα Αλεξανδρούπολης: Το φεστιβάλ-θεσμός επιστρέφει για 12η χρονιά!
(04-08-2025)
EN
TR






