Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Χάρτης με τις εγκατεστημένες και τις μελλοντικές ανεμογεννήτριες στον κεντρικό Έβρο.
Χάρτης με τις εγκατεστημένες και τις μελλοντικές ανεμογεννήτριες στον κεντρικό Έβρο.

Αντιδράσεις για τις νέες ανεμογεννήτριες μεταξύ Δάσους Δαδιάς και Δέλτα Έβρου

21-06-2024

Το σχέδιο γερμανικής εταιρείας για εγκατάσταση 41 ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή Σουφλίου, προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία WPD προτίθεται να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες στην παραποτάμια περιοχή μεταξύ του Δάσους Δαδιάς και του Δέλτα Έβρου και περιμένει την έγκριση από το ελληνικό κράτος για την υλοποίηση της επένδυσης.

Η Ορνιθολογική Εταιρεία υποστηρίζει οτι η περιοχή αυτή είναι γνωστός μεταναστευτικός διάδρομος δεκάδων χιλιάδων πτηνών και η τοποθέτηση ανεμογεννητριών θα αποβεί μοιραία για τη μελλοντική παρουσία τους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αυτό το έργο θα αποτελέσει "σαφέστατο φραγμό" στη μεταναστευτική διαδρομή, μαζί με άλλα παρόμοια έργα ανεμογεννητριών που επίσης περιμένουν έγκριση για να κατασκευαστούν.
Μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις προβλέψεις των εταιρειών οτι θα εγκατασταθούν συστήματα αποτροπής πρόσκρουσης των πτηνών και με τη σειρά της τα ονομάζει "συστήματα εκδίωξης των πουλιών".

Ο χάρτης που συνοδεύει την ανακοίνωση, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με πράσινο χρώμα εμφανίζονται τα σημεία που περιμένουν έγκριση για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες και με μωβ χρώμα αυτές που είναι ήδη εγκατεστημένες στην ευρύτερη περιοχή.