Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αναστέλλεται μετά τον σάλο η εγκατάσταση των αιολικών στον Έβρο
Στην απαγόρευση εγκατάστασης αιολικών στον Έβρο, ανάλογη με αυτήν της Β. Εύβοιας, φαίνεται πως θα προχωρήσει το ΥΠΕΝ σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας που ανέδειξε το θέμα της αδειοδότησης για την εγκατάσταση αιολικών στις καμένες περιοχές του Έβρου.
Το όλο θέμα έχει πάρει διαστάσεις, καθώς ήδη έχει δοθεί σχετική άδεια.
Συγκεκριμένα, η αδειοδότηση για εγκατάσταση Αιολικών στον Έβρο έχει να κάνει με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Real FM, ήταν προγενέστερη των πυρκαγιών.
Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, παρά το ότι η σχετική εισήγηση ήταν αρνητική η άδεια δόθηκε. Πάντως, όπως τόνισε, επίκειται νέα οριζόντια απόφαση του ΥΠΕΝ για απαγόρευση εγκατάστασης αιολικών στον Έβρο, οι λεπτομέρειες της οποίας θα γίνουν γνωστές σύντομα.
Υπενθυμίζεται ότι το “μπλοκ” γίνεται με αφορμή την άδεια για «Εγκατάσταση και λειτουργία δύο (2) αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής εγκαταστημένης ισχύος 6,6 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 6,0MW, στις θέσεις: «ΜΥΤΑΚΑΣ 1» και «ΜΥΤΑΚΑΣ 2» & συνοδά έργα βελτίωσης οδοποιίας πρόσβασης και ηλεκτρικής διασύνδεσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Π.Ε. Έβρου.
- Στον Έβρο τη Δευτέρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
(02-08-2025) - Έβρος: Επίσκεψη Ζαχαράκη & Συρίγου στη Ρούσσα για την αναγνώριση των Μπεκτασήδων Αλεβιτών
(02-08-2025) - Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στο Διδυμότειχο για την αποκατάσταση του Κάστρου
(02-08-2025) - Συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης οι γονείς της 11χρονης που πνίγηκε στον Ίμερο
(02-08-2025) - Δωρεάν οφθαλμολογικές & παιδιατρικές εξετάσεις στο νησί της Σαμοθράκης
(02-08-2025)
EN
TR







