Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ανακύκλωση χριστουγεννιάτικων δένδρων στην Αλεξανδρούπολη
Είναι μια εικόνα που τη βλέπουμε κάθε χρόνο μετά τις γιορτές. Φυσικά χριστουγεννιάτικα δένδρα πεταμένα σε πεζοδρόμια ή δίπλα σε κάδους, ακόμα και σε αγροτικούς δρόμους. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από φέτος εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης αυτών των φυσικών δένδρων, για να μην καταλήξουν στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων.
Όποιος θέλει μπορεί να καλέσει στη Γραμμή Δημότη 25510 22222, ώστε να ενημερώσει για το σημείο που άφησε το δικό του δένδρο, ώστε να το μαζέψει η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας.
Στη συνέχεια τα δένδρα θα τεμαχίζονται με ειδικό εξοπλισμό, για να μετατραπούν είτε σε βιολογικό καύσιμο είτε σε λίπασμα μέσω κομποστοποίησης.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ειδικά σε μια εποχή που τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής γίνονται όλο και πιο εμφανή. Όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε, υιοθετώντας πρακτικές που μειώνουν την επιβάρυνση στο περιβάλλον.
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εκφράζει εκ των προτέρων ευχαριστίες στους εργαζόμενους της υπηρεσίας Καθαριότητας για τη στήριξη αυτής της δράσης, καθώς και στους πολίτες που θα συνεργαστούν, τοποθετώντας τα δέντρα τους σε σημεία εύκολα προσβάσιμα από τα δημοτικά οχήματα.
- «Να μη γίνει η ενδοχώρα χαμένη υπόθεση» – Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος στο συνέδριο της ΚΕΔΕ
(07-11-2025) - Έληξε η θητεία της Διοίκησης του ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου και δεν συνεχίζει
(07-11-2025) - Απορρίφθηκαν 11 αιτήσεις αιολικών σταθμών σε καμένες και άκαυτες περιοχές του Έβρου
(07-11-2025) - ΣΑΕΚ ΑΚΜΗ και Δήμος Αλεξανδρούπολης γιόρτασαν την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους δημότες
(07-11-2025) - Απέρριψε πάλι το εμβόλιο της ευλογιάς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
(07-11-2025)
EN
TR







