Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αναφορά στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης κάνει η ετήσια έκθεση θρησκευτικών ελευθεριών του State Department
Δόθηκε πριν λίγε μέρες στη δημοσιότητα η "Έκθεση για τις Διεθνείς Θρησκευτικές Ελευθερίες" για το 2018 που δημοσιοποιεί κάθε έτος το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α.
Η έκθεση καταγράφει τα ετήσια σπουδαιότερα δρώμενα που αφορούν την έκφραση της Θρησκευτικής Ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων παγκοσμίως σύμφωνα με την αντίληψη του Αμερικανικού Υπουργείου.
Στην έκθεση γίνεται θετική αναφορά στην πρωτοβουλία της Μητροπόλεως και του Δήμου Αλεξανδρούπολης , ανέγερσης μνημείου στη μνήμη των 150 Αλεξανδρουπολιτών Εβραίων, που οι Ναζί εξόντωσαν το 1943 σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Επίσης στις σημαντικότερες συναντήσεις που είχε το 2018 ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ αναφέρονται αυτές με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.
- Νέα Διεύθυνση στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρουπολης
(25-09-2025) - Τριήμερο υποδοχής νέων φοιτητών στο Τμήμα Δασολογίας της Ορεστιάδας
(25-09-2025) - Αλεξανδρούπολη: Τρίχρονο παιδί με αυτισμό "εγκλωβισμένο" στο σπίτι λόγω γραφειοκρατίας & αδιαφορίας!
(25-09-2025) - Σκληρή πολιτική "κόντρα" στον Δήμο Σαμοθράκης
(25-09-2025) - 300.000 ευρώ για τα μπάζα και τα ογκώδη αντικείμενα στην Αλεξανδρούπολη
(25-09-2025)
EN
TR






