Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στέλνουν μηνύματα σε διαδικτυακούς φίλους σου και επικαλούμενοι ότι έχεις πάθει κάποιο ατύχημα και χρειάζεσαι βοήθεια, ζητούν χρήματα.
Στέλνουν μηνύματα σε διαδικτυακούς φίλους σου και επικαλούμενοι ότι έχεις πάθει κάποιο ατύχημα και χρειάζεσαι βοήθεια, ζητούν χρήματα.

Αλεξανδρούπολη: Χάκερς παραβιάζουν λογαριασμούς σε Facebook και αποσπούν χρήματα

18-09-2023

Μαζικά περιστατικά εξαπάτησης και παραβίασης λογαριασμών στο Facebook καταγγέλει αναγνώστρια στο e-evros.gr.

Συγκεκριμένα, η καταγγέλουσα αναφέρει ότι χάκερς αφού σπάσουν τους κωδικούς των χρηστών, έρχονται σε επαφή με διαδικτυακούς φίλους σου, ανταλλάσσοντας μηνύματα στο Messenger και ζητώντας χρήματα.

Πιο ειδικά και σύμφωνα με την καταγγελία, επιτήδειοι αφού σου στείλουν μήνυμα στην εφαρμογή του Messenger από λογαριασμό φίλου σου, που έχουν ήδη χακάρει, ζητούν να τους αποστείλεις τον αριθμό του κινητού σου τηλέφωνου.

Στη συνέχεια, σου στέλνουν έναν κωδικό με SMS, το οποίο σου ζητούν, να τους «το στείλεις γρήγορα» και αφού το κάνεις, αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό σου, αλλάζουν όλα τα στοιχεία πρόσβασης, με αποτέλεσμα να παίρνουν τον πλήρη έλεγχο του λογαριασμού σου.

CRUSTA


Αυτό που ακολουθεί μετά θυμίζει πολύ τις γνωστές τηλεφωνικές απάτες, που σημειώνονται συχνά στην περιοχή και για τις οποίες έχουμε κρούσει πολλές φορές το καμπανάκι.

Στέλνουν μηνύματα σε διαδικτυακούς φίλους σου και επικαλούμενοι ότι έχεις πάθει κάποιο ατύχημα και χρειάζεσαι βοήθεια, ζητούν χρήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξαπατηθεί πολλά άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης και συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή!

Σε περίπτωση λοιπόν, που υποπτευθείτε κάτι παρόμοιο, επικοινωνήστε άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να καταγγείλετε το περιστατικό .

Τρόποι επικοινωνίας

  • Με e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας: https://portal.astynomia.gr  Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Τηλεφωνικά: 11188