Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αφιέρωμα στη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου στη Σαμοθράκη
Στις 8 σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 24 Μαρτίου), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και Λυκείου Σαμοθράκης, αφιερωμένη στη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" και όπως αναφέρουν τα μέλη του, ήταν μοναδική εμπειρία η προετοιμασία:
"Η μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου για μήνες μας ταξίδεψε και μας συγκίνησε στις πρόβες μας. Νιώθουμε τόσο τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να οσμιστούμε την τέχνη του και να την αποδώσουμε μέσα από τις φωνές μας.
Ο Σταύρος Ξαρχάκος δεν είναι απλώς ένας συνθέτης. Είναι ένας σμιλευτής συναισθημάτων, ένας δημιουργός που έντυσε την ιστορία του τόπου μας με νότες. Η μουσική του γεφυρώνει εποχές, ενώνει το ρεμπέτικο με τη συμφωνική μουσική, το λαϊκό με το έντεχνο, δημιουργώντας ένα στυλ βαθιά ελληνικό αλλά και παγκόσμιο, μιλάει για τον άνθρωπο, την πατρίδα, την αγάπη, τον καημό και την ελπίδα. Είναι ενας θησαυρός που ανήκει σε όλους μας!"
Τη μουσική διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η κ. Γιώτα Τηγανούρια, το φιλολογικό κείμενο η κ. Κωνσταντίνα Πάντζου, την αφήγηση η κ. Καλλιόπη Ταμπάκη και στο μπουζούκι θα είναι ο κ. Φώτης Λιλόπουλος.
- Γιορτάζει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως - Την Τετάρτη θα δεχθεί τις ευχές του κόσμου
(30-08-2025) - Ανοιχτή εκδήλωση για την χωρική οργάνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης
(30-08-2025) - 500 αιτήσεις ήδη για το επίδομα μετεγκατάστασης των 10.000 ευρώ στον Έβρο
(30-08-2025) - Η Βουλγαρία τίμησε την μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη με ένα φεστιβάλ κατά της έμφυλης βίας
(30-08-2025)
EN
TR







