- Όλα τα φώτα στο NOA με την Έλενα Κώνστα!
(08-12-2025) - Το ΝΟΑ «βούλιαξε» από κόσμο για τον Stan!
(01-12-2025) - Γιώργος Γιαννιάς στο NOA: Μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό
(03-11-2025)
Κάτι τρέχει στην Ελλάδα
40.000 ευρώ σε νέους γιατρούς ως οικονομικό κίνητρο
Η χρηματική παροχή αφορά νέους γιατρούς που θα επιλέξουν να πάρουν τις ειδικότητες της Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής και της Εσωτερικής Παθολογίας, δηλαδή δύο τομείς όπου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην Ελλάδα, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Έτσι, οι νέοι γατροί που το 2025 θα επιλέξουν αυτές τις ειδικότητες σε νοσοκομεία με κενές θέσεις και χωρίς λίστα αναμονής, θα παίρνει το ποσό των 40.000 ευρώ σε δύο δόσεις (στην αρχή της εκπαίδευσης τα δύο τρίτα και στην ολοκλήρωση τα υπόλοιπα).
Δικαιολογώντας την απόφαση αυτή, ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης, τόνισε τα εξής:
"Το έλλειμμα ιατρικού προσωπικού και ειδικότερα των παθολόγων είναι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα στα δημόσια συστήματα, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια σειρά από διαδοχικές αποφάσεις που έχουμε πάρει το τελευταίο διάστημα έχουν βοηθήσει πολύ ώστε να μετριαστεί το φαινόμενο και πολλοί γιατροί που είχαν φύγει τα προηγούμενα χρόνια από το ΕΣΥ, τώρα να ξαναγυρνάνε. Θέλουμε να ενισχύσουμε την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ειδικά στις Περιφερειακές δομές Υγείας του ΕΣΥ. Απαντούμε λοιπόν με πράξεις και όχι με λόγια στο υπαρκτό πρόβλημα ελλείψεως ανθρώπινου δυναμικού."
- Διαμαρτυρία αγροτών και κτηνοτρόφων την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη
(12-12-2024) - Αναμένεται κυκλοφοριακό πρόβλημα στη δυτική Αλεξανδρούπολη
(12-12-2024) - Επίσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, στο Σμόλιαν της Βουλγαρίας
(12-12-2024) - Βράβευση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την πρόληψη των πυρκαγιών
(12-12-2024) - Εκπαιδευτική δράση στην Αλεξανδρούπολη, για ασφαλή χρήση του διαδικτύου
(12-12-2024)
EN
TR









