Κάτι τρέχει στον Έβρο
13.000.000 € στο ΔΠΘ από το Υπουργείο Παιδείας για την ανάπτυξη της ΠΑΜ-Θ
Πολύ ευχάριστα ήταν τα νέα για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα νέα που γνωστοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο Κώστας Φωτάκης έδωσε το παρόν στην 90η Σύνοδο Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, όπου παρουσίασε την Εθνική Πολιτική για την Έρευνα.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών ο Κ.Φωτάκης ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο προχωρά στην χρηματοδότηση της πράξης «Περιφερειακή Αριστεία».
Στο πλαίσιο αυτό το ΔΠΘ θα χρηματοδοτηθεί με 13.000.000 €, με σκοπό την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η ερευνητική δραστηριότητα θα σχετίζεται με πεδία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ΑΜ-Θ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Δημοκρίτειο έλαβε τη μερίδα του λέοντος σε σχέση με τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας, δεδομένου και του ότι η ΑΜ-Θ είναι η φτωχότερη περιφέρεια πανελληνίως.
- Χωρίς μαθήματα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στις 26 Σεπτεμβρίου
(24-09-2025) - Διαμαρτυρία στην Αδριανούπολη, για "σφαγή Τούρκων" το 1821
(24-09-2025) - ΤΕΕ Θράκης και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο
(24-09-2025) - Διαγωνισμός 2 εκατομμύρια ευρώ, για τις τουριστικές υποδομές στο Διδυμότειχο
(24-09-2025) - Το 12ο Super Cup Ποδοσφαίρου των Αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (videos)
(24-09-2025)
EN
TR






