Κάτι τρέχει στον Έβρο
109 χρόνια από την απελευθέρωση της Σαμοθράκης - Το μήνυμα του Μαργαρίτη Κίρκου
Η Σαμοθράκη ήταν από τα νησιά τα οποία πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Το σάλπισμα της Επανάστασης, που ξεκίνησε από την Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου 1821, βρήκε τις καρδιές των αγνών νησιωτών έτοιμες για το μεγάλο ξεσηκωμό.
Μετά από 458 χρόνια στυγνής σκλαβιάς, απελευθερώνεται από τον ένδοξο ελληνικό στόλο στις 19 Οκτωβρίου 1912.
Ο Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ - πολιτευτής "Ελληνικής Λύσης" και Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης κ. Κίρκος Μαργαρίτης με αφορμή αυτή την ημέρα έστειλε το δικό του μήνυμα:
"Σήμερα η Σαμοθράκη γιορτάζει 109 χρόνια ελευθερίας, από το σκοτάδι της Οθωμανικής κατοχής στο άπλετο φως της ελευθερίας και της Ελλάδας, το οποίο φως και την λύτρωση έφερε σε όλα τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου ο ερχομός του θρυλικού θωρηκτού Αβέρωφ.
Τιμή και δόξα σε εκείνους που σφαγιάστηκαν την 1η Σεπτεμβρίου του 1821, αλλά και όσους αγωνίστηκαν μετέπειτα για την σημερινή δική μας ελευθερία.
Εύχομαι από καρδιάς τόσο εγώ προσωπικά, όσο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κύριος Κυριάκος Βελόπουλος και όλα τα στελέχη του κόμματος:
Χρόνια Καλά, Πολλά, Ελεύθερα και Ελληνικά Σαµοθράκη μας...!"
- Στους Κήπους η κατασκευάστρια εταιρεία για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων
(31-10-2025) - Κώστας Τσιάρας: Χρειάζεται σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της ευλογιάς
(31-10-2025) - Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις από τους Σουφλιώτες, στο συνέδριο της ΚΕΔΕ
(31-10-2025) - Παράνομη ρίψη λυμάτων στην περιοχή της Νέας Χηλής Αλεξανδρούπολης
(31-10-2025) - Ξεκινά και φέτος η Πανελλαδική Γιορτή Θηλασμού στον Έβρο
(31-10-2025)
EN
TR






