Κάτι τρέχει στον Έβρο
10 σεισμογράφοι εγκαταστάθηκαν σε σχολεία της Αλεξανδρούπολης
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος "Earthquake Resilient Schools–EReS", πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο 2024, η εγκατάσταση δέκα επιταχυνσιογράφων χαμηλού κόστους SeismoBug v3.0 σε πέντε σχολικές μονάδες της Αλεξανδρούπολης συγκεκριμένα στις παρακάτω σχολικές μονάδες :
2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης , 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης.
Οι επιταχυνσιογράφοι εγκαταστάθηκαν στο ισόγειο και στην οροφή των κτηρίων, με ασύρματη διαδικτυακή επικοινωνία και μεταφορά δεδομένων σε πραγματικό χρόνο στο Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ) στη Θεσσαλονίκη.
Η ομάδα εργασίας του ΙΤΣΑΚ (Ν. Θεοδουλίδης, Κ. Κωνσταντινίδου) και του Τμ. Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Β. Παπανικολάου) συνεργάσθηκε άψογα με τους Διευθυντές των παραπάνω σχολικών μονάδων και με τον συντονισμό της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ. Πρασόπουλος, αποσπασμένος εκπαιδευτικός, Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Έβρου) για να ολοκληρώσει με επιτυχία την εγκατάσταση των επιταχυνσιογράφων στην πόλη.
Η χωρική κατανομή των εγκαταστάσεων εξασφαλίζει την εκτίμηση της σεισμικής επικινδυνότητας σε επίπεδο μικροζωνικής της πόλης, αλλά μπορεί να δώσει και πολύτιμα στοιχεία για τη δυναμική συμπεριφορά των κτηρίων σε περίπτωση σεισμικής δόνησης.
- Στον Έβρο τη Δευτέρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
(02-08-2025) - Έβρος: Επίσκεψη Ζαχαράκη & Συρίγου στη Ρούσσα για την αναγνώριση των Μπεκτασήδων Αλεβιτών
(02-08-2025) - Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στο Διδυμότειχο για την αποκατάσταση του Κάστρου
(02-08-2025) - Συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης οι γονείς της 11χρονης που πνίγηκε στον Ίμερο
(02-08-2025) - Δωρεάν οφθαλμολογικές & παιδιατρικές εξετάσεις στο νησί της Σαμοθράκης
(02-08-2025)
EN
TR







