Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
King Cleanings
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

e - travelling

Αυτό που περισσότερο από όλα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη της πόλης και του νομού είναι το φυσικό κάλλος της περιοχής
Αυτό που περισσότερο από όλα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη της πόλης και του νομού είναι το φυσικό κάλλος της περιοχής

Προορισμός Δράμα: Μια πόλη όνειρο!

18-12-2011
Μια πόλη με μακραίωνη ιστορία, καθώς η περιοχή της κατοικήθηκε ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους. Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το «Υδράμα»-«Δύραμα» λόγω της αφθονίας των νερών που αναβλύζουν στην περιοχή.

Η Δράμα είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Τα τρεχούμενα νερά, τα πανύψηλα δέντρα, τα ρυάκια, οι φυσικές ομορφιές και οι φιλόξενοι άνθρωποι συνθέτουν την εικόνα της πόλης που βρίσκεται στην καρδιά του νομού και αποτελεί την αφετηρία για τις περισσότερες εξορμήσεις των επισκεπτών.

Στο κέντρο της Δράμας ο κατάφυτος δημοτικός κήπος και η πλατεία Ελευθερίας την περίο δο των Χριστουγέννων μεταμορφώνονται στο μαγικό χωριό του Αη Βασίλη. Χαριτωμένα ξύλινα σπιτάκια, διάσπαρτα μέσα στο πάρκο, φιλοξενούν δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες· στο «Ταχυδρομείο» της Ονειρούπολης τα πιτσιρίκια γράφουν γράμματα στον Αη Βασίλη, στο «Εργαστήρι του Αη Βασίλη», με μπογιές, χρώματα και αυτοκόλλητα δημιουργούν επιτραπέζια παιχνίδια, και στο «Σπίτι του Αρκτούρου» εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης βοηθούν τους μικρούς τους φίλους να φτιάξουν αρκουδάκια από πηλό. Στο «Ατελιέ των Ξωτικών», ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδιών, οι βοηθοί του Αη Βασίλη ζωγραφίζουν τα πρόσωπα των παιδιών και τα μετατρέπουν σε μικρά ξωτικά. Στο δε «Σπίτι του Αη Βασίλη» τούς δίνεται η ευκαιρία να συναντήσουν τον αγαπημένο Aγιο αυτοπροσώπως.

Με τόσο πολλές δραστηριότητες την περίοδο των Χριστουγέννων, τα τελευταία χρόνια η ακριτική Δράμα έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χειμερινούς προορισμούς. Ομως, αυτό που περισσότερο από όλα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη της πόλης και του νομού είναι το φυσικό κάλλος της περιοχής. Είναι ίσως η μοναδική πόλη της Ελλάδας που έχει την τύχη να διατηρεί ένα τόσο όμορφο και περιποιημένο φυσικό πάρκο, όπως αυτό της Αγίας Βαρβάρας. Μόνο σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μπορεί κανείς να συναντήσει πάρκα τέτοιας έκτασης στην καρδιά της πόλης. Μεγάλες δενδροστοιχίες, όμορφες λιμνούλες και ρυάκια -απόρροια των φυσικών πηγών της Αγίας Βαρβάρας-, παλιά καπνομάγαζα, γραφικές ταβερνούλες και στην άκρη το χαριτωμένο εκκλησάκι της αγίας, που είναι και η πολιούχος της πόλης, συνθέτουν ένα τέλειο σκηνικό και δίνουν την ευκαιρία για χαλαρωτικές βόλτες.

Το ίδιο προικισμένος σε φυσικές ομορφιές είναι και ο υπόλοιπος νομός. Στα βόρεια το όρος Φαλακρό, με το οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, αποτελεί αγαπημένο προορισμό των φίλων των χειμερινών σπορ. Το σπήλαιο του Αγγίτη στις πηγές του ομώνυμου ποταμού, με πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες, αποτελεί ένα αυθεντικό αριστούργημα φυσικής αρχιτεκτονικής.

Το χωριό Παρανέστι, χτισμένο δίπλα στον μοναδικής ομορφιάς ποταμό Νέστο, που μας δίνει την ευκαιρία για όμορφες εξορμήσεις στο ποτάμι και στη γύρω περιοχή. Και τέλος, για τους λάτρεις της απομόνωσης, το δάσος της Ελατιάς (Καράντερε) με το μοναδικό στην Ελλάδα παρθένο δάσος της σημύδας, που είναι σίγουρα ο απόλυτος φυσιολατρικός προορισμός.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων