Γλυκοί πειρασμοί
Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Τούρτα Black forest!
Σήμερα το ζαχαροπλαστείο το «Σπίτι του Γλυκού» μας παρουσιάζει τη συνταγή από μια τούρτα πειρασμό! Αρέσει στους περισσότερους και θα εντυπωσιάσει και αισθητικά αλλά και σαν γεύση τους καλεσμένους σας!
Εάν, κι εσείς αγαπάτε αυτόν τον γλυκόξινο συνδυασμό φρούτου, σοκολάτας και σαντιγύ αυτό είναι το γλυκό σας!
Υλικά για τη βάση:
130 γραμμ. αλεύρι
30 γραμμ. κακάο
20 γραμμ. κορν φλάουρ
6 αυγά
170 γρ. ζάχαρη
Για τα κεράσια:
500 γραμμ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)
120 γραμμ. ζάχαρη
50 γραμμ. βούτυρο
20 γραμμ. πηκτίνη λίγο kirsch (γερμανικό λικέρ κεράσι)
Για την κρέμα:
500 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γραμμ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας kirsch
Για το σιρόπι:
100 γραμμ. νερό
100 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. kirsch
Για το γαρνίρισμα:
200 γραμμ. σοκολάτα τριμμένη
Πώς φτιάχνουμε τη βάση:
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Σε ένα μεταλλικό μπωλ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τοποθετούμε το μπωλ σε μπεν μαρί (δηλαδή, πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει) για 3 λεπτά.
Όταν αρχίσει να δένει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. Ψήνουμε στους 200 για 10 λεπτά και στους 180 για άλλη μισή ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά καλά και εν συνεχεί το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ίσα μέρη.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το kirsch. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Για τα κεράσια:
Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια ζάχαρη και τα κεράσια μέχρι να καραμελώσουν λιγάκι. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την πηκτίνη και τα τα βάζουμε μαζί με τα κεράσια που βράζουν.
Το βράσιμο θα συνεχιστεί για άλλα 3 λεπτά και αργότερα προσθέτουμε το kirsch και τέλος κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Για την κρέμα μας:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το kirsch ώστε να γίνει σαντιγί.
Tελική επεξεργασία για την ετοιμασία της τούρτας:
Βρέχουμε με το σιρόπι το ένα κομμάτι από τη βάση, απλώνουμε πάνω τα κεράσια, μετά καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι βάσης, βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και τοποθετούμε τα 3/4 της κρέμας από πάνω.
Για το τελευταίο κομμάτι της βάσης βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Γαρνίρουμε με την τριμμένη σοκολάτα.