Γλυκοί πειρασμοί
Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Τιραμισού!
Tira-mi-su σημαίνει «σήκωσέ με» ή «τράβηξέ με» (tirare, τραβώ), στη διάλεκτο δε του Veneto το «τραβώ» με την έννοια του «ξαναδίνω ενέργεια»,»επανακτώ τη δύναμη» αλλά και «ξυπνάω».
ΥΛΙΚΑ
1kg τυρί μασκαρπόνε
10 αυγά – μόνο τους κρόκους
100γρ ζάχαρη
50 ml κρέμα γάλακτος
50 ml λικέρ Καλούα
2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
500 ml καφέ εσπρέσσο
150γρ κακάο
150γρ ζάχαρη για τον καφέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το λικέρ. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί.
Ετοιμάζουμε τον καφέ εσπρέσσο χρησιμοποιώντας την ειδική συσκευή και προσθέτουμε τα 150γρ ζάχαρης. Μουσκεύουμε τα σαβουαγιάρ στον καφέ και στρώνουμε τα μισά σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε μια στρώση κρέμας. Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ κι απλώνουμε τη δεύτερη στρώση κρέμας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες και πριν το σερβίρισμα, με ένα σουρωτήρι το πασπαλίζουμε με κακάο.
Αναμφισβήτητα το καλύτερο τιραμισού μπορεί κάποιος να το βρει στα ζαχαροπλαστεία «Σπίτι του Γλυκού»,όμως επειδή η μεγαλύτερη χαρά και απόλαυση κρύβεται στις δικές μας δημιουργίες, ας δοκιμάσουμε να φτιάξουμε ένα τιραμισού στην κλασική εκδοχή του και αν δεν τα καταφέρουμε... ξέρουμε το δρόμο!