Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Γλυκοί πειρασμοί

Για εσάς που δεν την έχετε δοκιμάσει ακόμα από το 'Σπίτι του Γλυκού' σας τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα.
Για εσάς που δεν την έχετε δοκιμάσει ακόμα από το 'Σπίτι του Γλυκού' σας τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Γλυκός πειρασμός από το 'Σπίτι του γλυκού': Τάρτα.

16-02-2013

Η τάρτα είναι ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο γλυκό. Το μυστικό όμως για μια επιτυχημένη τάρτα, βασίζεται πρώτα στη ζύμη, μετά στη γέμιση και τέλος στο γαρνίρισμα.

Για εσάς που δεν την έχετε δοκιμάσει ακόμα από το 'Σπίτι του Γλυκού' σας τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα.
 
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια φρούτα επιλογής, πλυμένα και καθαρισμένα

Για τη ζύμη

150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
1-2 κουταλιές σούπας γάλα φρέσκο
1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι

Για την κρέμα

300 γραμμάρια γάλα φρέσκο
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια κoρν φλάουρ
1 αβγό
2 κρόκους αβγού
1 λοβό βανίλιας κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

Για τη ζύμη:
κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, τρίψτε το με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέστε στο τέλος το γάλα και ζυμώστε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μην γίνει πολύ ελαστική η ζύμη. Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε τη ζύμη με τον πλάστη. Κόψτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, ισιώστε ανάμεσα στις παλάμες σας και καλύψτε σιγά σιγά ολόκληρη την ταρτιέρα (25 εκ.) ή τα ατομικά ταρτάκια (10 εκ. το καθένα).

Η ζύμη πρέπει να γίνει λεπτή. Τρυπήστε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύψτε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίξτε μέσα φασόλια/ρεβίθια/ρύζι και ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
 
Για να φτιάξετε την κρέμα, βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και το λοβό της βανίλιας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπήστε το αβγό με τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.Πριν βράσει το γάλα, ρίξτε λίγο από το μίγμα των αβγών στο μίγμα του γάλακτος και ανακατέψτε. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα και σιγοβράστε ανακατεύοντας πολύ γρήγορα μέχρι να πήξει.

Προσέξτε να μη σας πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάστε την επιφάνειά της με μεμβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Πριν χρησιμοποιήσετε την κρέμα, αφρατέψτε τη με ένα σύρμα. Για να σερβίρετε, γεμίστε τις τάρτες με την κρέμα, γαρνίρετε με τα φρούτα, είτε ολόκληρα είτε κομμένα κομμάτια. Καλύτερα να συναρμολογήσετε τις τάρτες λίγο πριν τις σερβίρετε, για να μείνει τραγανή η βάση.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων