Γλυκοί πειρασμοί
Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Σοκολατόπιτα!
Αυτή τη σοκολατόπιτα φτιάξτε την μόνο αν σας αρέσει πολύ, αλλά πάρα πολύ η σοκολάτα. Είναι τόσο …. σοκολατένια, που σε κάθε μπουκιά πλημμυρίζει το στόμα σας σοκολάτα.
Αν λοιπόν είστε λάτρεις της σοκολάτας, αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσάς.
Δοκιμάστε την και δεν θα σας απογοητεύσει καθόλου.
ΥΛΙΚΑ
110 γρ. Μαργαρίνη
60 γ. Ζάχαρη Άχνη
1 πρέζα Βανίλια
1 πρέζα Αλάτι
60 ml χυμό Πορτοκάλι
1 κουτ. γλ. Ξύσμα Πορτοκαλιού
220 γρ. Αλεύρι
1 κουτ. γλ. Baking powder
Για τη σοκολάτα:
400 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα 60%
180 γρ. Μαργαρίνη
150 γρ. κρυσταλλική Ζάχαρη
3 Αυγά
90 γρ. Αλεύρι
180 γρ. Καρυδόψιχα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 110 γρ. μαργαρίνη, 60 γρ. ζάχαρη άχνη, βανίλια και λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε 60 ml χυμό πορτοκαλιού και 1 κουταλάκι ξύσμα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα. Αφού ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά , αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 30 λεπτά και το στρώνουμε στο ταψάκι. Ψήνουμε για 5 λεπτά.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα και το 180 γρ. μαργαρίνη σε μπεν μαρί στους 40 βαθμούς Κελσίου. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν γίνει πολύ ρευστή η σοκολάτα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ 3 αυγά και 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε μέσα και τη λιωμένη σοκολάτα. Αναμιγνύουμε 180 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα με 90 γρ. αλεύρι και τους προσθέτουμε στο μείγμα.
Χύνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και ψήνουμε ξανά για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Και αν δεν τα καταφέρετε... ξέρετε το δρόμο!