Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Γλυκοί πειρασμοί

 Για εσάς που δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα από το 'Σπίτι του Γλυκού' σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.
Για εσάς που δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα από το 'Σπίτι του Γλυκού' σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Γλυκός πειρασμός από το 'Σπίτι του γλυκού': Ρεβανί.

08-02-2013

Το ρεβανί είναι γλύκισμα που παρασκευάζεται από σιμιγδάλι  και αφού ψηθεί στο φούρνο, περιχύνεται με σιρόπι. Συνήθως στα υλικά προστίθεται και ινδοκάρυδο. Το ρεβανί έχει ιδιαίτερη φήμη σε όλη την Ελλάδα. Στην νότια Ελλάδα κυρίως μπορεί να το συναντήσει κανείς και ως ραβανί.

Το ίδιο γλυκό παρασκευάζεται και στην Τουρκία φέροντας το ίδιο όνομα με τα ελληνικά, revani, στον Αραβικό κόσμο επίσης όπου αποκαλείται basbousa αλλά και σε όλη την υπόλοιπη ανατολική Μεσόγειο φέροντας διάφορα ονόματα.

Για εσάς που δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα από το 'Σπίτι του Γλυκού' σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.


Υλικά:
6 αυγά
1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
2 κούπες ζάχαρη
2 μπέικιν
4 βανίλιες
2 γιαούρτια αγελάδας
2 κούπες καλαμποκέλαιο

Υλικά για το σιρόπι:

3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
χυμό 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε  σε ένα μεγάλο μπωλ όλα τα υλικά μαζί.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, στους 170 βαθμους (αναλογα με το φουρνο) μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για ένα 5λεπτο και προς το τέλος του ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ραβανί με λίγο ινδοκάρυδο.

Μυστικό:
Το ρεβανί θα πρέπει να είναι κρύο και το σιρόπι ζεστο.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων