Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Γλυκοί πειρασμοί

Στο «Σπίτι του Γλυκού» από σήμερα θα βρείτε τα πιο φρέσκα και λαχταριστά ντόνατς.
Στο «Σπίτι του Γλυκού» από σήμερα θα βρείτε τα πιο φρέσκα και λαχταριστά ντόνατς.

Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Ντόνατς.

08-06-2013

Τα ντόνατς είναι δημοφιλή σε πολλές χώρες και προετοιμάζονται σε διάφορες μορφές και με διάφορες γεύσεις. Είναι ένα φανταστικό γλυκάκι, ιδανικό για όλες τις περιστάσεις και ώρες της ημέρας.

Στο «Σπίτι του Γλυκού» από σήμερα θα βρείτε τα πιο φρέσκα και λαχταριστά ντόνατς, γεμιστά ή σκέτα με επικάλυψη φράουλας βανίλιας αλλά και σοκολάτας!

Υλικά
1 κουτάλι της σούπας μαγιά
1/2 κούπα νερό ελάχιστο αλάτι
1 κούπα γάλα (ζεστό όχι καυτό) χυμό από 1/2 πορτοκάλι
1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 βανίλια
1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο ελαφρώς λειωμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση


Σε μικρό μπολ τοποθετούμε την μαγιά με το νερό, το αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά, αφήνουμε για 5 λεπτά
. Σε άλλο μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό του πορτοκαλιού, το αυγό, την ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε στο μείγμα μας το μείγμα της μαγιάς μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή. Σιγά - σιγά ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Αφηνουμε την ζύμη μας σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.

Απλώνουμε την ζύμη σε χοντρό φύλο και την κόβουμε με μία μεγάλη φλυτζάνα κυκλικά. Για να κάνουμε την μικρή τρύπα στο κέντρο εγώ χρησιμοποιώ ένα καπάκι από ποτό, Τοποθετούμε τα ντόνατς σε αρκετό καυτό λάδι.

 Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Διακοσμούμε με χοντρή ζάχαρη ή με λιωμένη κουβερτούρα.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων