Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Γλυκοί πειρασμοί

Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Μιλφέιγ!

Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Μιλφέιγ!

10-08-2013

To μιλφέιγ προέρχεται από τη γαλλική λέξη mille-feuille που σημαίνει “χίλια (1000) φύλλα” και αναφέρεται στις πολλές στρώσεις της σφολιάτας, είναι ένα γλυκό γαλλικής καταγωγής.

Θα χρειαστείτε:

2 φύλλα σφολιάτας (700γρ)

Για την κρέμα

200 γρ. ζάχαρη

1 λίτρο γάλα

4 κρόκοι αυγών (80γρ.)

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

10 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.γ βανίλια σε σκόνη

250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για την σαντιγί

1 λίτρο κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

200 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την διακόσμηση

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Φτιάξτε τα φύλλα: Κόψτε τα φύλλα της σφολιάτας σε παραλληλόγραμμα κομμάτια διαστάσεων 6 x 10 εκ. ,τοποθετήστε τα σ΄ένα ταψί και μ’ ένα πιρούνι τρυπήστε την επιφάνειά τους. Ψήστε για 40 λεπτά.

Φτιάξτε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και προσθέστε την μισή ποσότητα ζάχαρης. Ανακατέψτε. Σ ένα μεγάλο μπολ ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα που βράζει και ανακατέψτε καλά προσθέτοντας τους κρόκους. Στην συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να βράσει για 2 λεπτά και έπειτα αποσύρετε από την φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο σε κύβους και την βανίλια μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Αδειάστε την κρέμα σ ένα μεταλλικό μπολ και αφήστε την να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάλτε την από το ψυγείο για να μαλακώσει και ξανά ανακατέψτε. Σ ένα μικρό μπολ ανακατέψτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται και προσθέστε την στην κρέμα.

Φτιάξετε την σαντιγί: Χτυπάτε την κρέμα γάλατος με την άχνη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Συναρμολόγηση γλυκού: Κόψτε τα κομμάτια της σφολιάτας στην μέση. Τοποθετήστε τα μισά κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο σε μια πιατέλα. Απλώστε επάνω την κρέμα. Βάλτε από επάνω και τα υπόλοιπα φύλλα (σ.σ :κρατήστε κάποια για να τα τρίψετε επάνω στο γλυκό για διακόσμηση) και καλύψτε το γλυκό με σαντιγί. Πασπαλίστε με τριμμένη σφολιάτα και άχνη!

Αναμφισβήτητα το καλύτερο μιλφέιγ μπορεί κάποιος να το βρει στα ζαχαροπλαστεία «Σπίτι του Γλυκού»,όμως επειδή η μεγαλύτερη χαρά και απόλαυση κρύβεται στις δικές μας δημιουργίες, ας δοκιμάσουμε να φτιάξουμε ένα μιλφέιγ στην κλασική εκδοχή του και αν δεν τα καταφέρουμε... ξέρουμε το δρόμο!

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων