Γλυκοί πειρασμοί
Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Κουραμπιέδες!
Ο κουραμπιές είναι ένα χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα όπως το μελομακάρονο και που συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Το όνομά του οφείλεται εκ του τουρκικού "Kurabiye" γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρης.
Βάση της επιτυχίας του είναι το αγνό βούτυρο και το επιμελημένο κτύπημα.
Η συνταγή από το ζαχαροπλαστείο 'Το Σπίτι του Γλυκού' θα σας ξετρελάνει!
ΥΛΙΚΑ
5 ποτήρια νερού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια νερού Βούτυρο αγελαδινό
1 ποτήρι Αχνη Ζάχαρη
7 Βανίλιες
1 ποτήρι καβουρδισμένα Αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τις βανίλιες . προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες, τους τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τους ψήνουμε στους 180ο C για 30 λεπτά περίπου.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους ραντίζουμε με ανθόνερο. Τους τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη