Γλυκοί πειρασμοί
Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Κορμός ή μωσαϊκό.
Θέλετε να φτιάξετε το πιο εύκολο αλλά και πολύ αγαπημένο σε όλους γλυκό; Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τη συνταγή από το «Σπίτι του Γλυκού» και ... σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμο!
Υλικά
1 πακέτο πτι-μπερ χονδροκομμένα
200γραμμ. βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι του τσαγιού κακάο
125γραμμ. κουβερτούρα υγείας
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χονδροκομμένα
1 σφηνάκι κονιάκ, ή λικέρ με άρωμα σοκολάτας, ή καφέ
Σοκολάτα γκανάζ για επικάλυψη (Προαιρετικά)
125γραμμ. κουβερτούρα υγείας
125γραμμ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λειώνουμε τη κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει αφράτο μίγμα. Ρίχνουμε τη χλιαρή λειωμένη κουβερτούρα, το ποτό και τα χτυπάμε.
Έπειτα προσθέτουμε στο μίγμα τα μπισκότα, τα καρύδια και τα ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το μίγμα σε μια λαδόκολλα, το τυλίγουμε και το πλάθουμε με τα χέρια μας, για να γίνει φρατζολίτσα. Τυλίγουμε τη φρατζολίτσα με αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
Όταν βγάλουμε το μωσαϊκό από τη κατάψυξη, το ξετυλίγουμε σε μια πιατέλλα και το σερβίρουμε όπως είναι, ή το αλείφουμε με τη σοκολάτα γκανάζ και το βάζουμε για λίγο στη κατάψυξη πάλι, για να παγώσει.
Σοκολάτα γκανάζ: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος με κομματιασμένη τη κουβερτούρα και σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει η σοκολάτα, να ενσωματωθεί με τη κρέμα και να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Όταν γίνει χλιαρή, αλείφουμε το μωσαϊκό.