Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Γλυκοί πειρασμοί

Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Εργολάβοι (αμυγδαλωτά)!

Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Εργολάβοι (αμυγδαλωτά)!

17-11-2013

Οι περίφημοι εργολάβοι ή αμυγδαλωτά ή μακαρόνς (εκ γαλλίας) δεν είναι τίποτα άλλο από μπισκότα αμυγδάλου. Αυτή η μυρωδιά τους και η μαστιχωτή τους γεύση σε κάνουν να μη μπορείς να αντισταθείς να φας μόνο ένα!

Δεν χρειάζονται πολλά υλικά απλά το όλο μυστικό είναι να πετύχεις σωστά τη μαρέγκα, εσείς πάλι αν δεν τα καταφέρετε... ξέρετε τον δρόμο!


Υλικά

250 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα
3 Ασπράδια
μιά πρέζα αλάτι
λίγο λικέρ πικραμύγδαλο
αμύγδαλα φιλέ για το στόλισμα ή ένα αμύγδαλο ασπρισμένο ολόκληρο


1. Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη το αλάτι και το λικέρ.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
3. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα στα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ (ή με κουτάλι) και βάζουμε από λίγο σε ένα ταψί το οποίο το έχουμε βουτυρώσει και στρώσει με λαδόκολλα. Προσέχουμε να αφήνουμε κενό ανάμεσα τους γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα φιλέ ή μπορούμε να βάλουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στη μέση.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 -12 λεπτά ίσα ίσα να πιάσουν κρούστα και να μη σφίξουν πολύ.
5. Αφού κρυώσουν τα διατηρούμε κλειστά σε δοχείο.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων