Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Γλυκοί πειρασμοί

Τραγανές και μελωμένες, κατατάσσονται πλέον στα τρία παραδοσιακά ελληνικά γλυκά των Χριστουγέννων.
Τραγανές και μελωμένες, κατατάσσονται πλέον στα τρία παραδοσιακά ελληνικά γλυκά των Χριστουγέννων.

Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Δίπλες!

04-01-2014

Οι δίπλες είναι ένα από τα  αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά μικρών και μεγάλων! Τραγανές και μελωμένες, κατατάσσονται πλέον στα τρία παραδοσιακά ελληνικά γλυκά των Χριστουγέννων. Φτιάχνονται με απλά, αγνά υλικά, που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα, αλλά το μυστικό της επιτυχίας τους είναι η δεξιοτεχνία και η γρηγοράδα στην παρασκευή και το τηγάνισμά τους.

Πάντως σαν τις δίπλες από Το Σπίτι του Γλυκού... πουθενά!

 Για την ζύμη:

5 Αυγά

800 γραμμ.

Αλεύρι

1 δόση Βανίλια

1 πρέζα Σόδα σε σκόνη

3 κουτ. Ελαιόλαδο Νερό (όσο πάρει)

Για το σιρόπι:

2 φλιτζ.

Μέλι

2 φλιτζ.

Ζάχαρη

1 ποτ. Νερό

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

300 γραμμ. Τριμμένο Καρύδι

2 κουτ. Κανέλλα

250 γραμμ.

Ζάχαρη

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σπάμε πέντε αυγά μέσα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και λίγη σόδα. Τα ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά. Το ζυμάρι πρέπει να γίνει μαλακό για να γίνουν αφράτες οι δίπλες.

Προσθέτουμε λίγο λάδι για να ζυμωθεί πολύ καλά. Κάνουμε τη ζύμη ένα μπαλάκι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο και να φουσκώσει. Πλάθουμε ένα μεγάλο λεπτό φύλλο. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Κάθε κομμάτι είναι μια δίπλα. Τηγανίζουμε τις δίπλες σε πολύ καυτό λάδι. Το λάδι πρέπει να κάψει καλά για να μην ρουφάει το ζυμάρι λάδι και γίνουν βαριές οι δίπλες. Χρησιμοποιούμε δύο πηρούνια και μόλις πάρει όγκο η ζύμη, την γυρνάμε μέσα στο τηγάνι σε κυλινδρικό σχέδιο.

Φτιάχνουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι ένα μπολ ελαιόλαδο, ένα μπολ ζάχαρη και ένα μπολ μέλι. Προσθέτουμε 2-3 ξυλάκια κανέλλας. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πάρει βράση. Κλείνουμε τη φωτιά και το ξαφρίζουμε. Βουτάμε τις δίπλες στο κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με κανέλλα και ζάχαρη και τριμμένο καρύδι.

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων