Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
CASINO THRAKI
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

e - theater

Αλεξανδρούπολη: Θεατρική παράσταση για παιδιά και εφήβους στον Αρχαιολογικό χώρο Ζώνης

Αλεξανδρούπολη: Θεατρική παράσταση για παιδιά και εφήβους στον Αρχαιολογικό χώρο Ζώνης

04-07-2023

Ένα ευφάνταστο θεατρικό έργο για παιδιά και εφήβους, η συναρπαστική παράσταση "Προσοχή, τέρατα!", σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά, έρχεται στον Αρχαιολογικό χώρο Ζώνης στην Αλεξανδρούπολη για δύο μοναδικές παραστάσεις το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, στις 21.00, στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η παράσταση βασίζεται στο επιτυχημένο βιβλίο της Σουηδής συγγραφέως Μαρί Ρούντε Πλανήτης SOS (True Monsters) που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Οι πιο επικίνδυνες περιβαλλοντικές απειλές παραβάλλονται με μυθικά τέρατα της παγκόσμιας μυθολογίας και μέσα από την αφήγηση, τα ζωντανά τραγούδια και τις εξομολογήσεις τους φανερώνουν τις πηγές της δύναμής τους, αλλά και τα τρωτά σημεία τους.

Όλα τα «τέρατα» εμφανίζονται μέσα από την ομιχλώδη ατμόσφαιρα ενός ονείρου, που εμποδίζει μια μεγάλη οικολογική καταστροφή προς χάριν κέρδους. Το όνειρο και οι ήρωές του αποτελούν μια πολύτιμη εστία γνώσης για τους μικρούς θεατές μας, πολύ δε περισσότερο επειδή τα ίδια τα τέρατα αποκαλύπτουν τους εχθρούς τους, προτρέποντας έτσι τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον που θα τα κατατροπώσει, ώστε να ελευθερωθεί ο πλανήτης από την παρουσία τους.

Συντελεστές Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά

Πρωτότυπη μουσική: Τάκης Μπαρμπέρης

Στίχοι τραγουδιών: Κερασία Σαμαρά

Σκηνικά, κοστούμια: Εύα Μελά

Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Επιμέλεια κίνησης: Ευθύμης Χρήστου

Ψηφιακή επεξεργασία: Χρήστος Μωραΐτης

Βοηθός σκηνοθέτριας: Τώνια Αποστόλου

Ερμηνεύουν: Κερασία Σαμαρά, Ευθύμης Χρήστου, Τώνια Αποστόλου

ΑΜΚΕ: Θέσις

Πληροφορίες

  • Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. 
  • H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
  • Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει (Αρχαιολογικός Χώρος Ζώνης: Ολόκληρο εισιτήριο 3€, μειωμένο 2€, παιδιά δωρεάν).
  • Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr , nationalopera.gr 
  • Για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.

Οι προκρατήσεις θέσεων έχουν αρχίσει στα digitalculture.gov.gr και nationalopera.gr 

Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων