Κάτι τρέχει στον Έβρο
Μικρά καπάκια... μεγάλες πράξεις: Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης (video)
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης φιλοξένησε μια ξεχωριστή εκδήλωση την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, αφιερωμένη στη δράση: «Ανακυκλώνουμε στο Σχολείο - Μαζεύουμε καπάκια - Χαρίζουμε αναπηρικό αμαξίδιο». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου συγκεντρώνοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας.
Η δράση, που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών 2022-2024, αποτέλεσε μια πρωτοβουλία του 2ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου και με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Στόχος της ήταν η προώθηση της ανακύκλωσης μέσω της «Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ)», η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές και, παράλληλα, η ενίσχυση της αλληλεγγύης.
Κορυφαία στιγμή της δράσης ήταν η συλλογή πλαστικών καπακίων μέσω της χαρακτηριστικής «κόκκινης καρδιάς», τα οποία μετατράπηκαν σε μια σπουδαία πράξη προσφοράς: την δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου για το ειδικό σχολείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία, υπενθυμίζοντας σε όλους τη σημασία της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της έμπρακτης υποστήριξης των ευάλωτων ομάδων.
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης απέδειξε πως η συνεργασία, η περιβαλλοντική δράση και η αλληλεγγύη μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικά επιτεύγματα, εμπνέοντας τους μαθητές να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες του αύριο.
Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση:
- Πιθανότητα κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στην Εγνατία Οδό
(14-02-2025) - Πρόταση για ανακαίνιση και βελτίωση τεσσάρων σχολείων στην Αλεξανδρούπολη
(14-02-2025) - Στο πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση" συμμετέχει ομάδα του Πρότυπου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης
(14-02-2025) - Διαμαρτυρία στο Δήμο Ορεστιάδας, για μετακινήσεις υπαλλήλων
(14-02-2025) - Διαμαρτύρονται οι πρατηριούχοι καυσίμων, για την κατάσταση στα σύνορα με τη Βουλγαρία
(14-02-2025)
EN
TR







