Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Από το κρεοπωλείο στο Ευρωκοινοβούλιο, η Εβρίτισσα Γαλάτω Αλεξανδράκη.
Από το κρεοπωλείο στο Ευρωκοινοβούλιο, η Εβρίτισσα Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Διχάζει την κοινή γνώμη η Ευρωβουλευτίνα από τον Έβρο

11-06-2024

Μέχρι την Κυριακή η κυρία Γαλάτω Αλεξανδράκη, είχε αγροτική σύνταξη ως κτηνοτρόφος και βοηθούσε τον γιο της στο κρεοπωλείο του στην Αλεξανδρούπολη. Μετά το άνοιγμα της κάλπης και την καταμέτρηση, βρέθηκε εκλεγμένη στο Ευρωκοινοβούλιο με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Αυτή κι αν είναι ανατροπή ζωής!

Η κυρία Τούλα, όπως είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία, από τη μια στιγμή στην άλλη έγινε κέντρο πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να το σχολιάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ

Από τις, λίγες ομολογουμένως, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, γίνονται οι εξής διαπιστώσεις:
-Η κυρία Αλεξανδράκη δεν είχε καμία εμπλοκή με την πολιτική και δεν είχε καμία φιλοδοξία να εκλεγεί.
-Όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, μπήκε ως υποψήφια για να συμπληρωθούν οι θέσεις του ψηφοδελτίου.
-Στην τοπική κοινωνία ουδείς είχε αντιληφθεί την υποψηφιότητά της και η ίδια δεν είχε μιλήσει γι' αυτήν.
-Και σε προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφια με το ίδιο κόμμα και μάλιστα στην Αττική, χωρίς πάλι να αντιληφθεί κάποιος την υποψηφιότητά της.
-Η κόρη της, που ζει στη Μακεδονία, είχε σχέση με την Ελληνική Λύση και μάλλον είναι αυτή που έβαλε το όνομα της μητέρας της στις λίστες του κόμματος, χωρίς να περιμένει κάποιος οτι θα εκλεγεί.
-Το ίδιο το κόμμα και ο αρχηγός του, δεν είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες στην υποψηφιότητά της και ενώ στον Έβρο περιόδευσαν άλλοι υποψήφιοι της Ελληνικής Λύσης προς άγραν ψήφων, η ίδια δεν εμφανίστηκε πουθενά.

Ο κύριος Βελόπουλος είπε οτι η υποψηφιότητά της ήταν αποτέλεσμα πρότασης κάποιας ομοσπονδίας ή συλλόγων κτηνοτρόφων και η ελληνική κοινωνία αποφάσισε με την ψήφο της να την εκλέξει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη. Πολλοί λένε οτι δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα μια γυναίκα που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια που απαιτούνται για σημαντικά πολιτικά ζητήματα.

Οι υπόλοιποι λένε οτι υπάρχουν πολλοί πρώην και νυν Ευρωβουλευτές χωρίς τα απαραίτητα προσόντα, αλλά κανείς δεν λέει κάτι, γιατί ανήκουν σε μεγάλα κόμματα ή είναι ευρέως γνωστοί.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια μοναδική περίπτωση, με τα θετικά και τα αρνητικά της στοιχεία. Η ίδια η κυρία Αλεξανδράκη και η οικογένειά της θα αποφασίσουν τι θα γίνει στο μέλλον.

Μάλλον θα έπρεπε να μας απασχολεί το γεγονός οτι και στην παρούσα και σε προηγούμενες ευρωεκλογές, εκλέγονται πρόσωπα με τουλάχιστον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, ακεραιότητα, γνώσεις και προσφορά.

Κι αυτό δεν αφορά την κυρία Αλεξανδράκη, η οποία δεν έχει δώσει ακόμα κάποιο συγκεκριμένο δείγμα γραφής, αλλά άλλους πανελληνίως γνωστούς δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, μοντέλα, αθλητές κλπ.