Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην "Κλινική Ψυχολογία" στο ΑΠΘ
Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην "Κλινική Ψυχολογία" στο ΑΠΘ

Αϊβαζίδου Μαρία: Υπ. Δημ. Σύμβουλος με την "Εν Έργω Μαζί" του Δημήτρη Πέτροβιτς

02-10-2023

Ο λόγος για την Μαρία Αϊβαζίδου, η οποία ανακοινώνει την υποψηφιότητά της ως δημοτική σύμβουλος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με την παράταξη "Εν Έργω Μαζί" του Δημήτρη Πέτροβιτς.

Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από πατέρα μικρασιατικής καταγωγής, τον Πρόδρομο Αϊβαζίδη και μητέρα θρακιώτισσα την Ελένη Γιοφτσίδου από τον Δορίσκο Έβρου. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Απόστολο Κυριακίδη και έχει μία κόρη.

Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην "Κλινική Ψυχολογία" στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας (University of Adelaide) στη Νότια Αυστραλία.

Εργάστηκε στην Β΄/ Βάθμια εκπαίδευση και στην Γ΄/ Βάθμια ως αποσπασμένη για διδασκαλία μαθημάτων ψυχολογίας.

Διετέλεσε καθηγήτρια ανταλλαγής της Ελλάδας με τη Νότια Αυστραλία το εκπαιδευτικό έτος 1987-1988. Υπηρέτησε επί σειρά ετών στο Τμήμα Παιδαγωγικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ το εκπαιδευτικό έτος 1996 - 1997 ήταν διευθύντρια στο Γυμνάσιο Φερών.

Εργάστηκε ως υπεύθυνη της Β/ Βάθμιας εκπαίδευσης Νομού Έβρου στο Κέντρο Διάγνωσης - αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών.

Επίσης, εργάστηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για 5 χρόνια.

Η κ. Αΐβαζίδου είναι μέλος των συλλόγων «Λέσχη Αλεξανδρούπολης», του «Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης» καθώς και του «Συλλόγου Απογόνων Μικρασιατών Ελλήνων Ν. Έβρου Νικηφόρος Βλεμμύδης».

Όπως μας είπε η ίδια: «Η θεωρία μετατράπηκε σε πράξη στα χρόνια της διδασκαλίας σε τάξεις Γυμνασίου – Λυκείου, σε αίθουσες του Δ.Π.Θ. αλλά και σε αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών σε σχολεία Β΄/Βάθμιας εκπαίδευσης όλου του Νομού Έβρου με διαγνώσεις καθώς και με επεμβατικά σχήματα σε σχολικές τάξεις.

Επίσης πολύ σημαντική πρακτική θεωρώ την εμπέδωση αλλά και την διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στην νότια Αυστραλία μέσω του Υπουργείου Γλωσσών της νότιας Αυστραλίας.

Το Σ.Δ.Ε. μου έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθώ τις πτυχές και διαστάσεις της έλλειψης μόρφωσης σε κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας, τις αποκλεισμένες και περιθωριοποιημένες και τη βοήθεια του σχολείου για την - κοινωνική κινητικότητα - των ανωτέρω ομάδων την συνδεδεμένη με την - ισότητα των ευκαιριών -.

Η πείρα της πρακτικής αυτής με ενέταξε στην παράταξη "Εν Έργω Μαζί" του Δημήτρη Πέτροβιτς επειδή θέλει να κάνει τον Δήμο μας πρακτικό με άμεσες λύσεις για την καθημερινότητά μας, με εξωτερίκευση του Δήμου ακόμη και έξω από τα πλαίσια του Ελλαδικού χώρου αλλά και εφαρμογή ρηξικέλευθων πρακτικών λόγω της λαίλαπας της φωτιάς που τείνει να σβήσει το χρώμα του Νομού.

Στην παράταξη εντάσσομαι γιατί απεκδύεται έκαστος της κομματικής του ταυτότητας πράγμα που δίνει την ελευθερία της βούλησης στον συμμετέχοντα στα κοινά, στοιχείο που κράτησα εναργώς σε όλη μου την επαγγελματική αλλά και εν γένει ζωή μου.

Ας αλλάξουν τα πράγματα!

Η καταστροφή επιβάλλει αλλαγή παντού με ήρεμη κανονικότητα και καινούργια φυσιογνωμία στον Δήμο μας».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της κ. Αϊβαζίδου στο e-evros.gr: