Ό,τι "παίζει"!
Το Σάββατο "Βρέχει κεφτέδες" στο... Διδυμότειχο!
Έλληνες, τούρκοι, βούλγαροι chef, με τη συμμέτοχη του βραβευμένου chef Ηλία Μαμαλάκη και τη βοήθεια τοπικών Συλλόγων, μαθητών και επιχειρήσεων, θα ανεβούν στη σκηνή για να μαγειρέψουν ταυτόχρονα όλοι μαζί το κορυφαίο μαγειρικό έδεσμα τον «κεφτέ»...
Αυτό, που γεύονταν για περίπου δύο χρόνια ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος ο 12ος κατά την παραμονή του στο Διδυμότειχο.
Ο ελληνικός κεφτές (hellenic meatball), με τις παραλλαγές στο μαγείρεμα του, από την Σμύρνη μέχρι το Διδυμότειχο και την Κωνσταντινούπολη, ταξίδεψε σε διάφορες περιοχές πριν τα Βυζαντινά χρόνια αλλά και μετά την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με τις περίφημες συνταγές να εμπνέουν ακόμη πολλούς μάγειρες ανά τον κόσμο.
Θα μαγειρευτούν πολλά είδη κεφτέδων στην εκδήλωση, τα οποία θα μοιραστούν στη συνέχεια στους επισκέπτες.
Αυτοί θα είναι οι κεφτέδες λοιπόν που έγραψαν ιστορία!