Γλυκοί πειρασμοί
Γλυκός πειρασμός από το «Σπίτι του Γλυκού»: Κωκάκια!
Ελαφρύ και δροσερό γλύκισμα που συνδυάζει υπέροχα την κρέμα με το παντεσπάνι και τη σοκολάτα και καταναλώνεται ευχάριστα όλη την ημέρα και σε όλες τις περιστάσεις.
Τίποτα δε συγκρίνεται με τα φρέσκα και 'πλούσια' σε κρέμα κωκάκια από το «Σπίτι του Γλυκού»!
Υλικά :
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. corn flour
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
3 φλ. γάλα
2 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη:
200 γραμμάρια κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ, πολύ καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι όχι με μίξερ για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε μια κούπα γάλα ζάχαρη, αυγά και αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και μόλις κάψει χωρίς να φουσκώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και το μέλι.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει λίγο ώστε να στέκεται πάνω στο παντεσπάνι.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το βρέχουμε με το σιρόπι και με κούπα κάνουμε το σχέδιο. Βάζουμε από πάνω την σαντιγί και σκεπάζουμε πάλι με το παντεσπάνι. Από πάνω βάζουμε το γλάσο σοκολάτας.